Värmlands KH

Aktiviteter - Nybörjarkurser


Värmlands Kaninhoppare arrangerar nybörjarkurser varje år på olika ställen runt om i Värmland. Kurserna hålls nästan alltid på sommarhalvåret då vi kan vara utomhus och få ut så mycket som möjligt av kursen.


Datum och exakt plats kommer ut här på hemsidan när det är dags att dra igång kurserna igen. Du kan självklart komma på tävlingar och vara med även om du inte gått kursen. Behöver du hjälp med något eller har några frågor finns det alltid någon erfaren kaninhoppare som kan hjälpa dig!


I nybörjarkursen ingår bla:
- teori och praktik om hur man får sin kanin att hoppa
- inblick i tävlingsreglementet för kaninhoppning
- lite grundläggande om skötsel av kaniner

Kursen kostar:
- 75 kr/person för medlem och för de som blir medlem på kursen
- 100 kr/person för ickemedlem

Kaninhoppare som redan har gått kursen eller som tävlar i medelsvår klass eller högre, är tyvärr för rutinerade för denna kurs då den riktar sig till nybörjare!


För att anmäla dig till en kurs, se när nästa hålls och vilken kurs som är närmast dig - klicka här!

Aktiviteter - Kaninhopparläger


Värmlands Kaninhoppare har 2014 och 2015 anordnat ett kaninhopparläger. Inför 2016 planeras det för ett eventuellt läger, mer info kommer.

År 2014 hölls ett läger i Vassvika, Arvika, och 2015 hölls ett läger på Arnäsgården i Deje.


Lägret pågick i tre dagar med övernattning och alla deltagare hjälptes åt med matlagning, disk och städning. Under dagarna byggdes det banor, var info om kaninskötsel och mycket mer om kaniner och tävling. Kvällarna spenderades med film, korvgrillning, bad eller spel.


  • Lägret 2014

  • Lägret 2014

  • Lägret 2014

  • Lägret 2014